fbpx

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Investeren in onze fondsen bij RS Participaties vanuit uw Besloten Vennootschap (B.V.) kan een verstandige financiële beslissing zijn, gezien de aantrekkelijke fiscale voordelen die hiermee gepaard gaan. RS Participaties is een bekende speler in de wereld van private equity en venture capital, en onze fondsen bieden doorgaans aantrekkelijke kansen voor investeerders. In dit artikel zullen we de huidige fiscale voordelen van dergelijke investeringen benoemen.

  1. Deelnemingsvrijstelling: Een van de belangrijkste fiscale voordelen voor B.V.’s die investeren in RS Participaties is de deelnemingsvrijstelling. Deze vrijstelling houdt in dat de winst die u behaalt uit de verkoop van aandelen in onze RS Participaties-fondsen, onder voorwaarden niet belast wordt met vennootschapsbelasting. Dit betekent dat de opbrengsten van uw investeringen in onze fondsen kunnen worden herbelegd zonder directe fiscale gevolgen, wat de groei van uw vermogen aanzienlijk kan versnellen.
  2. Vermindering van de belastbare winst: Een ander voordeel van investeren via uw B.V. in onze fondsen is dat u de kosten en verliezen die verband houden met uw investeringen kunt verrekenen met de belastbare winst van uw onderneming. Dit kan leiden tot een verlaging van de vennootschapsbelasting die uw B.V. verschuldigd is.
  3. Dividendbelasting: Als uw B.V. dividend ontvangt van onze RS Participaties-fondsen, kan dit onder bepaalde voorwaarden zijn vrijgesteld van dividendbelasting. Dit kan uw nettorendement verhogen en uw cashflow verbeteren.
  4. Rendement op lange termijn: Investeren in private equity- en venture capital-fondsen zoals die van RS Participaties heeft vaak als doel om op de lange termijn waarde te creëren. Dit kan leiden tot aanzienlijke vermogensgroei, en door de fiscale voordelen kunnen de gerealiseerde winsten effectiever worden geherinvesteerd in nieuwe kansen.

Het is echter van groot belang om op te merken dat fiscale wetgeving en voordelen in de loop van de tijd kunnen veranderen, dus het is raadzaam om altijd actuele informatie in te winnen bij een fiscaal adviseur voordat u investeringsbeslissingen neemt. Daarnaast moeten investeringen in private equity en venture capital altijd zorgvuldig worden overwogen in het licht van uw algemene financiële doelstellingen en risicobereidheid.

Kortom, investeren in onze fondsen bij RS Participaties vanuit uw B.V. biedt aantrekkelijke fiscale voordelen, zoals de deelnemingsvrijstelling en belastingvermindering, die kunnen bijdragen aan de groei van uw vermogen op de lange termijn. Het is echter belangrijk om uw investeringsbeslissingen goed te plannen en professioneel advies in te winnen om te zorgen voor een optimaal fiscaal resultaat.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Je geld stil laten staan is zonde want er zijn voldoende mogelijkheden om te investeren in een gespreid portfolio van mkb , startup en vastgoed.

Bekijk uw mogelijkheden
Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de porivacyverklaring

RS Participaties B.V.

© Copyright - RS Participaties B.V.